ON-LINE NARUDŽBENICA

Remontna metodologija industrijskih postrojenja


Odabrana količina: 1

Nova knjiga Maria Cikojevića

Remontna metodologija industrijskih postrojenja

Remont je održavateljski zahvat najviše tehničke složenosti, najzahtjevnija i najznačajnija preventivna aktivnosti usmjerena pouzdanosti tehničkih sustava te za tvrtku predstavlja znatan tehnološki, organizacijski i materijalan izazov. Što je, zapravo, remont; je li to održavateljski, projektni, tehnički proces? Kako odrediti opravdanost remonta, kako ga organizirati, koje metodologije koristiti i koji sve dijelovi tvrtke sudjeluju u njegovom provođenju? Kada bi postojali jednoznačni odgovori na ova pitanja ne bi bilo knjige

Remontna metodologija industrijskih postrojenja

autora dipl. ing. Maria Cikojevića, u izdanju HDO-a. Već poznat stručnoj javnosti po knjizi Strategija održavanja industrijskih postrojenja primjenom RCM metodologije, u kojoj je održavanje postrojenja obrađeno s gledišta pouzdanosti tehničkog sustava, ova knjiga odgovara na pitanja o smislu remonta i razotkriva sve vidljive i prikrivene slojeve ovog tehnološkog zahvata. Knjiga je vrlo plastična jer nije pisana u obliku udžbenika ili priručnika, već iznosi bogata vlastita iskustva iz remonta velikih industrijskih pogona. Slijednim izlaganjem uz praktična iskustva i primjere, autor pojašnjava organizacijske zadatke, njihov smisao i načine rješavanja. Uz postupno ulaženje i razumijevanje strukture remontnog procesa, na oko 170 stranica teksta čitatelj se potiče oblikovati vlastite stavove kao univerzalna načela koja su neovisna o trenutnim industrijskim trendovima i tržišnim rješenjima… Knjiga je podijeljena na tridesetak tema koje obuhvaćaju tehničko-tehnološke aspekte remonta, ali i pitanja financija, upravljanja troškovima, dinamike nabave, rizika, sigurnosti na radu, outsourcinga, kadrovske strukture, koordinacije i kontrole. Tekst ilustrira oko 130 slika, tablica i grafika. 

Kome je namijenjena knjiga? Svima koji se susreću s izazovima remonta – bilo kao početnici koji će procesuirati iskustva starijega kolege, bilo kao rutineri koji mogu usporediti vlastita i autorova iskustva. Mario Cikojević je EFNMS-ov certificirani stručnjak za upravljanje održavanjem s dugogodišnjim iskustvom u procesnoj industriji. Lider je u dizajnu i implementaciji strategija upravljanja imovinom putem CMMS-a s iskustvom globalnih provedbi životnih ciklusa ERP-a. Danas je zaposlenik kemijskog diva Dow Chemical, gdje radi kao voditelj remonata. Na koncu jedno od mnogih razmišljanja autora:

Kao i u sportu, momčad je ta koja teoriju pretvara u realizaciju i uzaludna su sva remonta znanja i procesi, ako ih postavljena momčad nije u stanju provesti!

Knjigu možete naručiti online.
Cijena EUR 10,00

 

KONTAKT

Hrvatsko društvo održavatelja

Obratite nam se na sljedeće kontakt podatke
+38598477217

hdo.hr

hdo@hdo.hr
LOKACIJA

Berislavićeva 6

10000 Zagreb, Hrvatska