O časopisu


Osnovne informacije

HDO izdaje časopis Održavanje i eksploatacija.

Časopis čitaju i pišu većinom održavatelji, što znači da je zamišljen kao svojevrsna tribina za razmjenu znanja i iskustva iz svakodnevne prakse.

Sadržaj časopisa mogu biti spoznaje iz područja održavanja fizičke imovine u najširem smislu (inženjerske, ekonomske, ugovorne i zakonske, dobra proizvođačka praksa, informacijski sustavi, upravljanje zaposlenicima, poslovna administracija i sl.), a najčešće su zastupljena slijedeća područja:

 • tehnologija održavanja
 • organizacija održavanja
 • ekonomika održavanja
 • strategije održavanja
 • ekologija održavanja
 • edukacija za poslove održavanja
 • propisi i norme u održavanju

Od proljeća 2010. godine Održavanje i eksploatacija izlazi u sklopu Maintworlda (od njegovog 2. broja). Riječ je o 8-12 stranica na hrvatskom jeziku unutar tekstova Maintworlda zajedničkih za sve zemlje (na engleskom). Tekstove pišu renomirani autoriteti i lideri održavanja u svojim zemljama (Finska, Danska, SAD, Španjolska, Švedska, Francuska, Australija, UK, Češka, Švicarska.).

Na ovaj smo način svojim članovima omogućili na jednom mjestu uvid u najnovija znanja i prakse kako u Europi i svijetu, tako i u Hrvatskoj.

 

Od ožujka,2023 časopis Održavanje i eksploatacija vraća se na stare staze tako što će od broja 1/2023  biti tiskano i digitalno izdanje koje se pohranjuje u fundusu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu koja je stožerna ustanova hrvatske kulture i znanosti , te središnja ustanova knjižarskog sustava Republike Hrvatske.

Uz to časopis se ponovno pohranjuje i na portalu Hrčak koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima.

Pozivamo vas da nam šaljete svoje stručne radove kako bismo ih mogli objaviti u sklopu časopisa Održavanje i eksploatacija ili uz prijevod na engleski u časopisu Maintworld.Ostale informacije o časopisu

Radovi
Svi stručni radovi iz područja održavanja fizičke imovine, pisani na propisani način dobro su došli i bit će objavljeni.
Rukopisi se ne vraćaju.

Pretplata
Članovi HDO pretplaćeni su na časopis uplatom članarine. Za nečlanove godišnja pretplata iznosi 50 EUR.
Pretplatnicima i članovima časopis se dostavlja na adresu, koju posjeduje HDO.

Oglasi
Časopis Održavanje i eksploatacija i Maintworld pružaju mogućnost oglašavanja i komercijalne propagande, osobito onim pravnim subjektima koji su po prirodi svoje djelatnosti vezani za održavanje tehničkih sustava i upravljanja fizičkom imovinom (proizvođačima opreme i (ili) alata, serviserima, proizvođačima rezervnih dijelova, izvođačima građevinskih radova, i dr.) kao i tvrtkama koje se bave opskrbom materijalima za održavanje (rezervnim dijelovima, mazivima, filtrima, općim tehničkim materijalima i sl.)


Cijena oglašavanja

Cijena kolor oglasa iznosi:


9900

 • 2/1 STRANICA

5900

 • 1/1 STRANICA

3900

 • 1/2 STRANICE

9900

 • VANJSKA STRANICA OVITKA

7500

 • UNUTARNJA STRANICA OVITKA

Za sve dodatne informacije, zainteresirani za oglašavanje u časopisu mogu se javiti na kontakt podatke:


KONTAKT

Hrvatsko društvo održavatelja

Obratite nam se na sljedeće kontakt podatke
+38598477217

hdo.hr

hdo@hdo.hr
LOKACIJA

Berislavićeva 6

10000 Zagreb, Hrvatska