Suradnja EASA-e i HDO-a za potporu održavanja elektromotornih pogona

17 prosinca, 2021
suradnja1.jpg?fit=900%2C506&ssl=1

Nakon nekoliko godina razmatranja mogućnosti suradnje EASA-e (Electrical Apparatus Service Association) i HDO-a (Hrvatsko društvo održavatelja), a nakon  sudjelovanja glavnog menadžera europske podružnice Frederica Beghaima na Savjetovanju MeditMaint u Vodicama, obje su se strane složile da postoji prostor međusobne suradnje.

EASA je najveća međunarodna trgovačka udruga na svijetu posvećena elektro-mehaničkim uslugama (sustavi motora i rotirajućih strojeva). Imaju više od 1.900 tvrtki članica u više od 60 zemalja širom svijeta i ured u Luksemburgu. Za sva moguća tehnička pitanja, kao i za pitanja koje podupiru održavanje i poslovanje EASA-in konzultantski tim članicama besplatno odgovora  na sva pitanja iz industrijske problematike. Oni svake godine odgovore na više od 20.000 mailova. Također, specijalni programi obuke EASA-e nude široku paletu treninga specifičnih za elektromehaničku industriju, uključujući seminare, webinare, interaktivne CD-ove i online trening. EASA ima najširu dostupnost s podacima o 260.000 različitih motora, uključujući mjere, crteže, sheme namotaja pa pokriva najveću bazu podataka u struci. Nudi i prilagođene podatke o industriji s promotivnim materijalima, izvještajima o istraživanju tržišta s analizom, biltene za razmjenu informacija među članicama te o promidžbi.

Razgovori EASA-e i HDO-a pretočeni su u formalan sporazum koji članovima oba udruženja pruža mogućnost dodatnog umrežavanja i pristupa potrebnim znanjima i informacijama u svakodnevnim radnim aktivnostima na području održavanja elektromotornih pogona u tehničkim sustavima proizvodnih organizacija.

Evo nekoliko izdvojenih naglasaka iz sporazuma:

U okruženju četvrte industrijske revolucije te opće digitalizacije, servis i tehnička potpora u elektromehaničkoj industriji ima nove izazove, a posebno u području poboljšanja energetske učinkovitosti i pouzdanosti. Vlasnici i menadžment sve češće se suočavaju s teškim izazovima edukacije djelatnika i stjecanja potrebnih znanja kako bi ispravno djelovalo u kompeticiji s konkurencijom. Osobito se to osjeća u ispunjavanju zahtjeva prema propisanoj regulativi, prihvaćanju i korištenju novih tehnologija i konačno efikasnog izvještavanja, kako regulatora tako i vlasnika imovine.

HDO i EASA, European & World Chapter, predložit će hrvatskim tvrtkama, koje se bave održavanjem elektromotornih sustava i rotirajućih strojeva tijekom njihova životnoga vijeka, umrežavanje i pristupanje članstvu, kako bi imali najveću korist od obje udruge.  EASA i HDO će surađivati ​​na različitim projektima kao što su prijevodi  stručnih članaka, stručni treninzi, webinari, tehnička potpora, akreditacije, posebni  zajednički događaji…

Uz podršku EASA-e, HDO je spreman pružiti potporu hrvatskim tvrtkama te organizirati redovite sastanke, sastanke po potrebi ili organizirati namjenske, specifične motor klubove. Moguće je organizirati i posebna povjerenstva za potrebe specifičnih projekta, edukacijskih treninga i savjetovanja na predmetnu temu.

KONTAKT

Hrvatsko društvo održavatelja

Obratite nam se na sljedeće kontakt podatke
+38598477217

hdo.hr

hdo@hdo.hr
LOKACIJA

Berislavićeva 6

10000 Zagreb, Hrvatska