Održana redovna Skupština Hrvatskog društva održavatelja

14 listopada, 2021
skupstina2.jpg?fit=900%2C563&ssl=1

Cijela 2020. godina odvijala se u znaku pandemije Covida19. Zbog pendemije je odgođena većina planiranih i zacrtanih aktivnosti. Također, razorni potresi koji su pogodili Zagreb, bitno su oštetili zgradu Hrvatskog inženjerskog saveza u Berislavićevoj 6, u kojoj djeluje HDO, pa se rad odvijao od kuće. Savjetovanje HDO-a MeditMaint planirano tijekom svibnja u Rovinju, odgođeno je zbog pandemije. Zamjenski termin u listopadu u Trakošćanu također je otkazan.

Rečeno je to na redovnoj Skupštini Hrvatskog društva održavatelja (HDO) koja je održana 11. listopada 2021. u velikoj dvorani Hotela Lone tijekom godišnjeg Savjetovanja MeditMaint 2021, u Rovinju. Sjednicu Skupštine otvorio je predsjednik Drago Frković, koji je podsjetio kako su članovima Skupštine svi materijali (zapisnik prethodne skupštine, izvješće o radu u, financijski plan i plan rada za 2021.) dostavljeni prije Skupštine. Nakon procedure prihvaćanja dnevnog reda, formiranja radnih tijela Skupštine i prihvaćanja zapisnika Izvborne skupštine HDO-a održane u rujnu 2020. u Zagrebu, predsjednik Frković je informirao članove o aktivnostima u 2020. godini i planovima za 2021. 

U pendemijskim uvjetima, članstvo, predavači i izlagači cijelo su vrijeme izvještavani o situaciji, a svi radovi predavača za odgođena savjetovanja recenzirani su i pripremljeni za tisak u Zborniku za Savjetovanje u 2021. godini. Tijekom 2020. održana je Izborna skupština, o čemu su članovi izviješteni. Dana 18. 6. 2020. uspješno je održan webinar na temu Digitalizacija (aktivnosti) održavanja i gospodarenja imovinom. Održane su konzultacije i pripreme za izobrazbu nove generacije Europskih stručnjaka upravljanja održavanjem, te online polaganje kandidata u suradnji s EFNMS ECC-om. Provedene su i pripreme za izradu preliminarnog rasporeda i sadržaja buduće izobrazbe za Europskog tehničara specijaliste održavanja. Sjednice UO HDO-a nisu održavanje. Definiran je popis potencijalnih stalnih seminara koji bi trebali početi u postepidemiološkom razdoblju. Provođena je evidencija članstva, promocija udruge, te je cijelo vrijeme redovito izdavan časopis Održavanje i eksploatacija.   

Izvješće o radu jednoglasno je prihvaćeno, jednako kao i financijski izvještaj i plan rada za 2021. godinu.

Pod točkom razno, članovi nazočni na Skupštini složili su se kako, usprkos kratkom razmaku  koji slijedi, naredno Savjetovanje HDO-a MeditMaint 2022 treba vratiti u njegov tradicionalni termin u drugom tjednu mjeseca svibnja. Neki članovi predlažu da se Savjetovanje održi u Splitu ili južnoj Dalmaciji.

Autor: Krešimir Brandt

KONTAKT

Hrvatsko društvo održavatelja

Obratite nam se na sljedeće kontakt podatke
+38598477217

hdo.hr

hdo@hdo.hr
LOKACIJA

Berislavićeva 6

10000 Zagreb, Hrvatska