Epidemiološke mjere na Savjetovanju MeditMaint 2021 u Rovinju

8 listopada, 2021
loneh.jpg?fit=1200%2C798&ssl=1

Poštovani sudionici Savjetovanja MeditMaint 2021!

Vlada Republike Hrvatske donijela je 30. rujna o.g. nove epidemiološke mjere koje vrijede od 1. do 15. listopada 2021. godine. Između cijeloga niza propisa, izdvojit ćemo one koji nas se naviše dotiču.

Svi sudionici Savjetovanja moraju imati EU digitalnu Covid potvrdu. Potvrda može biti u digitalnom obliku ili isprintana putem aplikacije e-građani tj. e-zdravstvo, a sadrži i QR kod. Eu digitalnu potvrdu može izdati i ovlašteni laboratorij koji je proveo testiranje na Covid 19 ili svaka ljekarna, koja će vas pri tome tražiti Vaš OIB.

EU digitalnu potvrdu mogu dobiti oni koji su dva puta cijepljeni protiv bolesti Covid 19 (cjepivom Janssen cijepi se jednom), nadalje koji su nedavno preboljeli Covid 19 (nakon šest mjeseci od bolesti potrebno se jednom cijepiti). Eu digitalna potvrda vrijedi godinu dana.

EU digitalnu potvrdu mogu dobiti oni koji na testiranju imaju negativan nalaz na Covid 19. Ako imate negativan nalaz na brzom antigenskom testu, na zahtjev ćete dobiti EU digitalnu potvrdu koja vrijedi 48 sati.
Ako ste negativni na PCR testu, EU digitalna potvrda vrijedi vam 72 sata.

Nakon isteka valjanosti EU digitalne potvrde ne možete sudjelovati na skupovima bilo koje vrste. Naravno, u slučaju potrebe možete se u obližnjem ovlaštenom laboratoriju ponovno testirati.

Za ulazak i boravak u hotelu sa svim hotelskim sadržajima, ne trebate nikakvu covid-potvrdu, ali se uvijek morate pridržavati općih epidemioloških mjera i hotelskih pravila. Evo nekih od epidemioloških mjera:

  • Konferencije i kongresi na kojima sudjeluje do 100 osoba mogu se održavati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo;
  • Stroga mjera fizičkog distanciranja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru. Ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.

Za provedbu epidemioloških mjera odgovoran je organizator konferencije.

Uz želju da se uz odgovorno pridržavanje svih epidemioloških mjera osjećate ugodno i sigurno, srdačnu dobrodošlicu želi Vam
Vaš HDO

KONTAKT

Hrvatsko društvo održavatelja

Obratite nam se na sljedeće kontakt podatke
+38598477217

hdo.hr

hdo@hdo.hr
LOKACIJA

Berislavićeva 6

10000 Zagreb, Hrvatska