Izabran novi Upravni odbor HDO-a, dipl. ing. Frkoviću novi mandat

27 listopada, 2020
skupstina-008.jpg?fit=900%2C563&ssl=1

U dvorani Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, 13. listopada 2020. održana je Izborna skupština Hrvatskog društva održavatelja (HDO). Sjednicu Skupštine otvorio je predsjednik Drago Frković, koji je pozdravio nazočne i ukratko upoznao s otežanim okolnostima rada HDO-a nakon potresa početkom godine u kojemu je ozbiljnije stradala i zgrada Hrvatskog inženjerskog saveza te pandemije Covida 19.

Nakon procedure prihvaćanja dnevnog reda, formiranja radnih tijela Skupštine i prihvaćanja zapisnika Izvanredne skupštine HDO-a održane u rujnu 2019. u Zagrebu, predsjednik Frković je informirao članove o aktivnostima u 2019. godini i planovima za 2020.

HDO je od 22. – 25. svibnja 2019. organizirao vrlo uspješno Savjetovanje MeditMaint 2019. u Hotelu Croatia u Cavtatu. Nazočno je bilo ukupno 109 sudionika od toga pet pozvanih predavača, 33 predavača i 69 sudionika i izlagača. U Cavtatu je održana i redovita skupština, a u rujnu 2019 u Zagrebu je održana i izvanredna skupština HDO-a. Tijekom godine Upravni odbor sastajao se tri puta. Uspješna ja bila i izobrazba za Europskog stručnjaka upravljanja održavanjem (ESUO). Izobrazbu su pohodila četiri inženjera i menadžera održavanja, za što su dobili potvrde. Certifikacijski ispit položila su dvojica kandidata. HDO je redovito izdavao stručni časopis (četiri broja), provodio je aktivnosti prodaje stručnoga priručnika Održavanje i gospodarenje imovinom te je definirana potreba izrade plana stalnih jednodnevnih seminara i moderatora programa. Tijekom godine kontinuirano je ažuriran popis članova i naplate članarine. Pripremljeni su temelji za održavanje nove edukacije ESUO. Financijsko poslovanje bilo je stabilno zahvaljujući čemu društvo servisira i svoje obveze tijekom krizne 2020.

Skupština je jednoglasno prihvatila Izvješće o radu za 2019. i Financijski plan za 2020. Kako je predsjedniku HDO-a i članovima Upravnog odbora istekao mandat, na prijedlog Radnog predsjedništva (dr. D. Zvizdić, dr. A. Domitrović i dr. T. Udiljak) pristupilo se razrješenju dužnosti predsjednika i UO HDO-a. Razrješenja su jednoglasno prihvaćena.

U ime Radnog predsjedništva iznijet je prijedlog da se za sljedeće četverogodišnje razdoblje. Za predsjednika je predložen predsjednik u prošlom razdoblju, Drago Frković. Za novi Upravni odbor predloženi su sljedeći članovi: Anita Domitrović, Fakultet prometnih znanosti, Zagreb, član; Ivan Husnjak, Podravka d.d., Koprivnica, član; Marin Lovrović, Consmar d.o.o., Rijeka, član; Damir Škrinjar, Zagrebački Holding d.o.o., podružnica ZET, Zagreb, član Igor Kuzle, Fakultet elektrotehnike i računarstva, član; Tomislav Turk, Belupo d.d., Koprivnica, član; Ivan Turkalj, Lana – Karlovačka tiskara d.d., Karlovac, član; Marijan Vuko, Cemex Hrvatska d.d., Kaštel Sućurac, član; Davor Zvizdić, Fakultet strojarstva I brodogradnje, Zagreb, član; Toma Udiljak, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb, član i dopredsjednik HDO-a. Kako nije bilo drugih prijedloga pristupilo se glasovanju.

Novi dužnosnici u Hrvatskom društvu održavanja izabrani su jednoglasno.

KONTAKT

Hrvatsko društvo održavatelja

Obratite nam se na sljedeće kontakt podatke
+38598477217

hdo.hr

hdo@hdo.hr
LOKACIJA

Berislavićeva 6

10000 Zagreb, Hrvatska