Europski stručnjak upravljanja održavanjem – ESUO 2020

7 rujna, 2020
maintenance.jpg?fit=1200%2C675&ssl=1

Zbog pandemije COVID-19 virusa savjetovanje se odgađa do daljnjega.
Točan termin biti će objavljen naknadno.

Zbog stalnoga napretka tehnologije održavanja i upravljanja imovinom još prije dva desetljeća EFNMS je pokrenuo program izobrazbe i certifikacije stručnjaka održavanja. Vizija je bila odrediti neophodna znanja stručnjaka održavanja unutar EU kao i njihovu provjeru. Danas je Europski certifikat stručnjaka upravljanja održavanjem najprestižniji svjetski certifikat na ovom području i danas ga posjeduje više od 600 stručnjaka iz cijeloga svijeta!

Zašto je važna certifikacija EFNMS-a

Suvremena strategija održavanja, lanac opskrbe u pametnom održavanju, motorni sustavi 4.0, inženjering pouzdanosti, upravljanje podacima o imovini, upravljanje rizicima, IIoT i internet praćenja stanja, Big Data i prediktivna analiza u održavanju, pametne usluge održavanja, povijest vodstva i pouzdanosti 4.0, razgovori o pouzdanosti i izvedbi, pametni alati, robotika za inspekciju i održavanje, upravljanje izvršavanjem posla, zdravlje i sigurnost u održavanju, upravljanje rizicima povezanim s poslovnim sredstvima, upravljanje imovinom i ISO 55000, upravljanje portfeljem, stanjem i performansama imovine dio je te izobrazbe. Zato danas na tržištu rada i usluga i pojedinci (inženjeri i menadžeri) i tvrtke ističu certifikacije kao dokaz kompetencija.

HDO – Hrvatsko društvo održavatelja četvrtu godinu za redom organizira izobrazbu i ispit za stjecanje diplome “Europski stručnjak upravljanja održavanjem” certificiran od EFNMS.

Nositelj programa: Prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić.

Potrebna prethodna znanja: Znanja stečena na stručnim ili izvanrednim studijima na razini prvostupnika ili magistra struke

Način održavanja nastave: Frontalna predavanja, auditorne vježbe i izrada seminarskih radova

Jezik: Hrvatski

Trajanje predavanja i vježbi: Dva mjeseca, 150 nastavnih sati

Cijena: 22.500,00 HRK + PDV

Datum početka: 17. rujna 2020.

Lokacija: Zagreb, Hrvatski inženjerski savez, Berislavićeva 6

Sadržaj: Predavanja, vježbe i seminari obrađuju područja usklađena s dokumentacijom prema europskim normama na području certificiranja stručnjaka upravljanja održavanjem, što obuhvaća:

 1. Management i organizacija, nositelj Nedeljko Štefanić
  Ključno je odlično razumijevanje važnosti održavanja za ekonomiju tvrtke, za postizanje ciljeva proizvodnje, te za kvalitetu proizvoda kao i optimalnu organizaciju održavanja.
 2. Pouzdanost proizvodnih postrojenja, nositelj Igor Kuzle
  Kako voditi, kontrolirati i razvijati aktivnosti koje doprinose povećanju raspoloživosti industrijske opreme, ne bi li se osigurala čim veća učinkovitost proizvodnje, vrhunska kvaliteta proizvoda, te zaštita sredstava, djelatnika i okoliša? Kakva su suvremena iskustva i znanja koja će vam pomoći da oprema savršeno služi tijekom cjelokupnoga životnog vijeka proizvodnog sustava, od razvoja, nabave, eksploatacije – sve do otpisa proizvodne opreme?
 3. Informacijski sustavi i održavanje, nositelj Luka Gauta
  Kako iz perspektive ukupne kompanije definirati ciljeve i potrebe sustava održavanja? Naravno, radi se o temeljnim vještinama i znanjima svakoga održavatelja. Ali kako razviti i koristiti informacijski sustav za upravljanje izvedbom i za razumijevanje uzročno-posljedičnih veza? Informatička tehnologija napreduje koracima od sedam milja. Na seminaru “Europski stručnjak” utvrdit ćete svoja znanja i saznati mnoge novosti iz područja izgradnje i korištenja informacijskog sustava odražavanja kao integriranog dijela ukupnog poslovnog IT sustava…
 4. Metode i način održavanja, nositelj Darko Virovac
  Održavanje ima veliki utjecaj na ukupnu poslovnu izvedbu tvrtke, na tržišnu i financijsku uspješnost, na postizanje ciljeva proizvodnje, na kvalitetu proizvoda, na organizaciju efikasnih odnosa unutar i izvan tvrtke, te na kompetencije potrebne za efektivnu organizaciju i izvedbu aktivnosti održavanja. Što o tome kažu vrhunski stručnjaci? Kakve su njihove preporuke, iskustva?
 5. Održavanje i engleski jezik, nositelj Brankica Bošnjak-Terzić
  U okviru poznavanja stranih jezika, od ključne je važnosti dobro poznavanje pojmova vezanih uz održavanje na engleskom jeziku. Savladavanjem engleske terminologije moći ćete se nositi s problemima upravljanja održavanjem na međunarodnoj razini unutar Europske unije, ali i cijele Europe i svijeta.

Predavači su redom profesori s fakulteta Strojarstva i brodogradnje, Elektrotehnike i računarstva, te najeminentniji stručnjaci s područja menadžmenta održavanja Nedeljko Štefanić, Darko VirovacIgor KuzleSiniša Šadek, Ivan PavićLuka Gauta, Vedran Mudronja, Brankica Bošnjak-Terzić, Tomislav TurkDamir Škrinjar, Ivan Majstrović.

Na vaše upite rado ćemo odgovoriti mailom (adresa: hdo@hdo.hr) ili putem telefona (01 / 4922 021)

KONTAKT

Hrvatsko društvo održavatelja

Obratite nam se na sljedeće kontakt podatke
+38598477217

hdo.hr

hdo@hdo.hr
LOKACIJA

Berislavićeva 6

10000 Zagreb, Hrvatska