Redovita Skupština HDO-a

4 srpnja, 2023

Redovita Skupština Hrvatskog društva održavatelja (HDO) održana je 25. 5. 2023. godine u konferencijskoj dvorani Hotela Lone u Rovinju. Skupština je počela u 9 sati. Radna izvješća i zapisnici poslani su svim članovima HDO-a uz poziv za sudjelovanje na Skupštini. Sjednicu Skupštine otvorio je predsjednik udruge Drago Frković, koji je predložio dnevni red i radne odbore.

predsjednik HDO-a, Drago Frković, dipl. ing. str.

Članovi Skupštine potom su jednoglasno prihvatili izvještaje sa Skupštine HDO-a održane 12. 5. 2022. u Rovinju te s Izvanredne skupštine HDO-a održane 1. 12. 2022. u Zagrebu.

Predsjednik Frković informirao je članove o aktivnostima u 2022. godini. U tome razdoblju uspješno je organizirano međunarodno Savjetovanje koje je 9. – 12. svibnja održano u Hotelu Lone u Rovinju. Za Savjetovanje su pripremljeni pismeni materijali te Zbornik s recenziranim radovima. Nadalje, tijekom godine dorađena je mrežna stranica udruge pa se sadržaji sada mogu čitati na hrvatskom i na engleskom jeziku. U suradnji s krovnom europskom udrugom EFNMS provedene su pripreme za on-line certifikacijski ispit ESUO. Definiran je i popis jednodnevnih seminara koji bi se nakon pandemijskog razdoblja uskoro trebali obnoviti. Počele su pripreme za izdavanje još jedne publikacije u izdanju HDO-a: Remontna metodologija industrijskih postrojenja autora Maria Cikojevića.

Predsjednik Frković iznio je prijedlog aktivnosti u 2023. godini. Osim već održanog Savjetovanja MeditMaint 2023., HDO planira nastavak jednodnevnih seminara, rad na novoj knjiškoj publikaciji, podvođenje Zbornika radova i časopisa „Održavanje i eksploatacija“ u okrilje Hrčka, kako bi bili javno vidljivi na web-u. Dalje će se nadograđivati mrežna stranica HDO-a, održavati komunikacija s članovima i s drugim udrugama te sudjelovati u radu europske krovne organizacije EFNMS. Provest će se i pripreme za online polaganje certifikacije ESUO na hrvatskom jeziku.

Predstavljeno je Financijsko izvješće za 2022. i Planovi prihoda i rashoda za 2023. godinu.

Članovi Skupštine nisu imali primjedbe u svezi s Financijskim izvješćem, Planom financija i Planom rada za 2023. pa je svaki od dokumenata jednoglasno prihvaćen. 

Članovi Skupštine održane 25.05.2023. 

Članarina HDO-a za tvrtke nije se mijenjala godinama, a beneficije koje donosi članstvo nadmašuju tržišne cijene usluga, zbog čega HDO ima gubitke. Predloženo je da se zbog složenosti procesa postojeći ugovori ne razvrgavaju, a da nove članice-tvrtke plaćaju članarinu prema cjeniku: brončane članice 1100 eura, srebrne 1800 eura i zlatne 2500 eura. Nakon kraće rasprave pristupilo se glasovanju. Prijedlog je prihvaćen jednoglasno. (K. B.) 

KONTAKT

Hrvatsko društvo održavatelja

Obratite nam se na sljedeće kontakt podatke
+38598477217

hdo.hr

hdo@hdo.hr
LOKACIJA

Berislavićeva 6

10000 Zagreb, Hrvatska