Održana sjednica UO i Skupština HDO-a

14 prosinca, 2022
sjednica_hdo.jpg?fit=900%2C563&ssl=1

Sredinom studenoga održana je sjednica Upravnog odbora Hrvatskog društva održavatelja, a počekom prosinca održana je i Izvanredna skupština HDO-a. Zajedničke teme bile su izbor novoga člana UO, održavanje sljedećega Savjetovanja MeditMaint 2023 – Održavanje 2023. te iznos novih participacija te članarina HDO-a u eurima.

Dipl. ing, Marijan Vuko, iz Cemexa, Split, tražio je razrješenje članstva u UO HDO-a zbog znatnih obveza koje ga često sprečavaju u dolasku na sjednice. UO prihvatio je razrješenje i predložio UO, potom i Skupštini imenovanje dr. sc. Marije Šiško Kuliš za novu članicu UO. Nije bilo protuprijedloga pa je D. Frković pročitao biografiju M. Šiško Kuliš, koja je potom jednogalsno izglasana za novu članicu UO.   

Članarina HDO-a nije se mijenjala godinama, iznosi 100 kuna i praktički danas ne pokriva ni poštarinu za slanje četiri broja časopisa Održavanje i eksploatacija i Maintworlda. Na sjednici UO predloženo je da se članarina za iduću godinu povisi na 30 eura, a za inozemne članove na 60 eura.

Također predsjednik HDO-a D. Frković upoznao je članove udruge s pripremama za novo Savjetovanje MeditMaint 2023 –  Održavanje 2023 koje će se održati u Hotelu Lone u Rovinju od 22. do 25. 5. 2023. te o visinama kotizacije za članove, nečlanove i izlagače. Povedena je kraća rasprava o mogućim destinacijama za održavanje Savjetovanja MeditMaint 2024.   

Inače, na sjednici UO glavna urednica Održavanja i eksploatacije, dr. sc. Marija Šiško Kuliš, predložila je da se podlistak nadogradi u časopis pod okriljem Hrčka, središnjeg portala znanstvene i stručne literature. Korist bi imali i članovi HDO-a i autori tekstova i čitatelji. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen, a dr. Šiško Kuliš je zadužena da pripremi projekciju troškova, hodogram i prijedlog o izgledu časopisa. 

Dr. sc. Anita Domitrović izvijestila je UO kako je ECC, Europski odbor za certificiranje krovne europske udruge održavatelja EFNMS-a pripremio novi (online) model certificiranja menadžera održavanja ESUO (Europski stručnjak upravljanja održavanjem). Organizacije aktivne u području obrazovanja i osposobljavanja ubuduće će primiti potporu iz programa Erasmus+ za provedbu projekata koji promiču razne vrste aktivnosti (izrada programa, jezična i međukulturna priprema, evaluacija aktivnosti…).  (K. B.)

KONTAKT

Hrvatsko društvo održavatelja

Obratite nam se na sljedeće kontakt podatke
+38598477217

hdo.hr

hdo@hdo.hr
LOKACIJA

Berislavićeva 6

10000 Zagreb, Hrvatska