Uspješno završeno savjetovanje MEDITMAINT 2022

19 svibnja, 2022
mm2022.jpg?fit=900%2C506&ssl=1

Sunce se ne može skriti, a da najljepše sja u Rovinju i ovog proljeća osvjedočili su se sudionici 27. međunarodnog i mediteranskog savjetovanja HDO-a MeditMaint 2022 – ODRŽAVANJE 2022 koje je održano od 9. do 12. svibnja 2022. godine u predivnom ambijentu hotela Lone.

Brojni učesnici, od izlagača opreme, ulja i maziva, autora stručnih i znanstvenih radova, voditelja radionica, treninga i terenske nastave, do plenarnih predavača, uvjerili su se da ovo tradicionalno okupljanje inženjera, iz svih dijelova svijeta, nije slučajan događaj već rezultat cjelogodišnje rada, energije i entuzijazma članova HDO-a ali i naših partnera iz inozemstva i Hrvatske od Vukovara, preko Pelješkog mosta pa sve do Kupara i Prevlake…

Poseban doprinos izvrsnosti ovog savjetovanja dali su plenarni predavači iz Australije, Amerike, Slovenije, FER-a, FSB-a, Šumarskog fakulteta, Hrvatskih cesta, Ministarstva graditeljstva  izborom tema predavanja od održavanja Pelješkog mosta, upravljanja promjenama do SMART tehnologija.

Ovako visoko podignutoj ljestvici kvalitete plenarnih predavanja, ravnopravno su konkurirali autori stručnih i znanstvenih radova. Pisalo se, analiziralo, diskutiralo o pažnje vrijednim inženjerskim temama iz Belupa, Plive, Hrvatskih željeznica, INE i HEP-a. Zadovoljni smo sa svime, ali i posebno ponosni i to na naše mlade inženjere koji su prvi put usmeno izlagali svoje radove. Oni su pouzdan znak da HDO ima budućnost ali i inženjerstvo u Hrvata.

I to nije sve, po prvi put je dodijeljena nagrada za najbolju interpretaciju autorskog rada, a laureat je po izboru sudionika savjetovanja bila debitantica mr. ing. str. Iva Čondrić iz HEP Proizvodnje. Tema njenog izlaganja je bila Promjene u planiranju i praćenju održavanja u termoelekranama je još jednom potvrdila geslo ovog savjetovanja Samo promjena je stalna. Ali, ono što se ne mijenja na savjetovanjima HDO-a je atmosfera, druženje, pozitivna energija… I na kraju, nema kraja jer naša druženje se nastavljaju. Bilo je divno u Rovinju, a tako će nam biti i na MEDITMAINTU 2023, u svibnju sljedeće godine, ali ovaj put u dragulju UNESCO-a u našem Dubrovniku.

KONTAKT

Hrvatsko društvo održavatelja

Obratite nam se na sljedeće kontakt podatke
+38598477217

hdo.hr

hdo@hdo.hr
LOKACIJA

Berislavićeva 6

10000 Zagreb, Hrvatska