Prijava korisnika
ESUO priručnik

Korice-Front-nova-cijena

ESUO 2020

ESUO 2020 banner 155 2

EuroMaintenance 2022

maintenancenext-nl logo

Društva partneri


Tvrtke partneri

Frontem 155

Podravka


Tinex logo web

Lana-Karlovac


TID-logo

EFNMS AM Survey 2020

EFNMS-Asset-Management-Survey-banner-155

Newsletter

Pretraži Hdo.hr

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Dežurstva i kontakti tijekom sanacije zgrade HIS-a PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Brandt   
Srijeda, 20 Svibanj 2020 11:48


S obzirom na to da zbog oštećenja zgrade Hrvatskog inženjerskog saveza, HDO radi u otežanim uvjetima, najvećim dijelom od doma, donosimo vam sve kontakte koje u međuvremenu možete zatrebati.

E-mail ureda: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Telefon ureda: 01 4922 021; tajnica dežura utorak i četvrtak 17:00 do 19:00
Predsjednik HDO: Drago Frković 098 477 217, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Marketing i prodaja: Krešimir Brandt 091 6300 480,  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Tajnik: Davor Dokmanić 098 355 484

Kao što smo već informirali članove, zgrada HIS-a u Berislavićevoj 6-8 već je i prije zemljotresa 22. ožujka 2020. bila ograničena u korištenju zbog oštećenja koje je prouzročio Hotel Dubrovnik gradnjom podzemne garaže na sjevernoj susjednoj parceli. Odmah nakon potresa predsjednik je obišao zgradu i angažirao stručnu ekipu u sastavu vještak Babić, ing. Srkoč i ing. Čupić koji su ponovno detaljno pregledali zgradu, te je napravljen novi elaborat o osiguranju dokaza.

Uprava HIS-a prijavila je i centralnom stožeru civilne zaštite oštećenja zgrade temeljem kojeg je nakon pregleda zgrada dobila žutu oznaku kao privremeno neuporabljiva uz potrebu za poduzimanjem mjera hitne intervencije. Upravni odbor HIS-a u međuvremenu se sastao dva puta kako bi donio odluke o pristupu problemu sanacije i rješavanju odnosa s Hotelom Dubrovnik. Uslijed potresa su, između ostaloga, srušena i tri dimnjaka na središnjem i zapadnom dijelu zgrade koji su ozbiljno oštetili dio krova, a potres je srušio i atiku (ograda uz rub krova) iznad ulaza u Kolding na strani Berislavićeve 8. Tom prilikom su uništena i dva automobila. HIS je označio parkirališta ispred cijele zgrade s upozorenjem o mogućoj daljnjoj ugrozi s krova, jer je dio atike još puknut po visini. Očekuje se saniranje/uklanjanje atike, saniranje najopasnijih dijelova zgrade, nakon čega će se detaljno pregledati zgrada. O daljnjim radovima i odlukama u svezi sanacije, članice i članovi udruga bit će promptno obaviješteni.

U svezi aktivnosti HIS-a i inženjerskih udruga, gospođica Sunčica Moslavac od ponedjeljka do petka dežura u zgradi od 9-13 sati kako bi po potrebi mogli preuzeti dospjelu poštu ili pomoći ako vam je nešto drugo potrebno vezano za aktivnosti. Mole se članovi inženjerskih udruga da se prilikom dolaska u zgradu HIS-a svakako pridržavaju svih mjera Stožera vezanih uz pandemiju.