Prijava korisnika
ESUO priručnik

Korice-Front-nova-cijena

ESUO 2020

ESUO 2020 banner 155 2

EuroMaintenance 2022

maintenancenext-nl logo

Društva partneri


Tvrtke partneri

Frontem 155

Podravka


Tinex logo web

Lana-Karlovac


TID-logo

EFNMS AM Survey 2020

EFNMS-Asset-Management-Survey-banner-155

Newsletter

Pretraži Hdo.hr

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Izvanredna skupština Hrvatskog inženjerskog saveza PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Brandt   
Ponedjeljak, 30 Studeni 2015 15:13

Prof. dr. sc. Vera Krstelj izabrana je za predsjednicu Hrvatskog inženjerskog saveza u još jednome mandatu, a novi članovi Upravnog odbora HIS-a su Dragan Blažević, dipl. ing. građ. (HSGI), prof. dr. sc. Vlatka Rajčić (HDGK), mr. sc. Božidar Ljubić (HDK), akademik Mirko Zelić (HUNIG), doc. dr. sc. Petar Hrženjak (UHRI), prof. dr. sc. Štefica Cerjan Stefanović (CROLAB), dr. sc. Božidar Filipović-Grčić (HRO CIGRE), dr. sc. Neven Srb (EDZ), doc. dr. sc. Danijela Barić (HDŽI) i Damir Delač, dipl. ing. šum. (HŠD).

Odlučili su tako delegati članica HIS-a na Izvanrednoj skupštini Hrvatskog inženjerskog saveza koja je održana 26. studenoga 2015. u prostorijama udruge u Berislavićevoj ulici u Zagrebu. Delegati su glasali tajno.

Prethodno su delegati prihvatili zapisnik s prethodne sjednice i financijsko izvješće za 2014. godinu. Uoči izbora predsjednica HIS-a prof. dr. sc. Vera Krstelj govorila je o djelovanju udruge u proteklo vrijeme. Posebno se osvrnula na utjecaj inženjera u suvremenom svijetu, njihovu odgovornost za razvoj društva i skromnu zastupljenost inženjera u institucijama hrvatske vlasti. Upoznala je prisutne i o međunarodnim aktivnostima HIS-a u koji se uključuju i članice udruge.

Glavni tajnik HIS-a Davor Podgorčić, dipl. ing. upoznao je nazočne s neobičnim pronalaskom; tijekom uređenja podrumskih prostorija zgrade HIS-a pronađeno je više desetaka slika poznatih kemičara i fizičara među kojima je i nekolicina nobelovaca.