Prijava korisnika
ESUO priručnik

Korice-Front-nova-cijena

ESUO 2020

ESUO 2020 banner 155 2

EuroMaintenance 2022

maintenancenext-nl logo

Društva partneri


Tvrtke partneri

Frontem 155

Podravka


Tinex logo web

Lana-Karlovac


TID-logo

EFNMS AM Survey 2020

EFNMS-Asset-Management-Survey-banner-155

Newsletter

Pretraži Hdo.hr

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Održana Skupština Hrvatskog društva održavatelja PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Brandt   
Petak, 03 Srpanj 2015 08:36

U kongresnoj dvorani Hotela Ivan u šibenskom turističkom kompleksu Solaris, 18. je svibnja u pauzi Savjetovanja Održavanje 2015 održana Izvanredna skupština Hrvatskog društva održavatelja. Predsjednik društva dipl. ing. Drago Frković podnio je članovima izvještaj o radu udruge u proteklome razdoblju koje se odvijalo u recesijskim uvjetima koji su se odražavali i na rad održavateljske struke i gospodarstva u cjelini. U proteklome razdoblju HDO je nastavio s organiziranjem seminara, izdavanjem hrvatskoga umetka u časopis MaintWorld, a u listopadu 2014. u Zagrebu je uspješno održano i Savjetovanje 2014 koje je prošloga svibnja odgođeno zbog solidarnosti s unesrećenima u katastrofalnima poplavama u istočnoj Slavoniji.

Članovi Skupštine izviješteni su o bitnim značajkama novoga Zakona o udrugama koji predviđa da se na neprofitnoj bazi udruge mogu baviti i gospodarskim djelatnostima. Za HDO je to važno zbog izdavačke i edukacijske djelatnosti. Udruge koje se bave gospodarskim djelatnostima vodit će dvojno računovodstvo. Ubuduće udruge u Hrvatskoj, pa tako i HDO, mogu imati redovite, zaslužne, počasne članove i članove podupiratelje. Članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili promjene Statuta HDO-a koje su napravljene u skladu s novim Zakonom.

Skupština je razriješila dužnosti dosadašnje članove Upravnog odbora HDO-a prof. dr. Ivu Čalu i prof. dr. Ivicu Šegulju kojima je zahvaljeno na osobnom doprinosu u radu HDO-a. Novim članovima imenovani su prof. dr. Davor Zvizdić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i doc. dr. Anita Domitrović s Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.