Prijava korisnika
ESUO priručnik

Korice-Front-nova-cijena

ESUO 2020

ESUO 2020 banner 155 2

EuroMaintenance 2022

maintenancenext-nl logo

Društva partneri


Tvrtke partneri

Frontem 155

Podravka


Tinex logo web

Lana-Karlovac


TID-logo

EFNMS AM Survey 2020

EFNMS-Asset-Management-Survey-banner-155

Newsletter

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Održavanje 2017 PDF Ispis E-mail

 


HDO 100  

u suradnji sa 

EFNMS dark 90-80   HIS-2011-CMYK 90-50    daaam 90-80

organizira i poziva Vas na

 

23. međunarodno savjetovanje HDO-a

ODRŽAVANJE 2017

Vodice, Hotel Olympia
15. – 17. svibnja 2017.

 

Poziv sudionicima

  

 

Poštovani prijatelji, stručnjaci održavanja i gospodarenja imovinom,

Hrvatsko društvo održavatelja organizira i poziva Vas na 23. međunarodno savjetovanje Održavanje 2017 koje će se održati u Vodicama, od 15. – 17. svibnja 2017. godine u hotelu Olympia.

Cilj savjetovanja je istaknuti važnost održavanja i gospodarenja imovinom putem razmjene znanja i iskustva inženjera, stručnjaka, znanstvenika, proizvođača i održavatelja opreme. Želja nam je da okupljanje i komunikacija stručnjaka i znanstvenika iz područja održavanja te izložbe i prezentacije proizvođača opreme potaknu nove i korisne teme u stručnom i istraživačkom radu vezanom uz djelatnost održavanja.

Hrvatsko društvo održavatelja ove godine obilježava četrdesetu godišnjicu osnutka. Četrdeseta godišnjica obilježit će se radno i svečano, uz prisutstvo članova naše krovne udruge EFNMS-a. Naime, savjetovanju prethodi godišnja skupštine EFNMS-a koje se održava 13. i 14. svibnja 2017. na mjestu našeg savjetovanja, u hotelu Olympia u Vodicama. Stoga je prvi dan savjetovanja predviđen za pozvana predavanja u okviru kojih će kolege iz EFNMS pripremiti ekskluzivna predavanja o europskim trendovima u održavanju, tvornicama budućnosti, EFNMS centrima izvrsnosti („think tank“ ili „body of knowledge“), validacijama znanja, EFNMS i GFMAN projektima i radu odbora krovne udruge.

Uz to,krajem prvog dana savjetovanja najvaljujemo interesantna predavanja kolega iz Slovenije, Slovačke i Hrvatske, s naglaskom na upravljanje i organizaciju održavanja te korištenje ekspertnih sustava u održavanju.

Drugi dan savjetovanja predviđen je za izlaganje radova po temama koje su tradicionalno prisutne na savjetovanju. Na temelju pristiglih sažetaka može se zaključiti da teme iz područja upravljanja i organizacije održavanja najviše zaokupljaju stručnjake i znanstvenike. Pouzdanost, raspoloživost i pogodnost za održavanje su nezaobilazna tema u području održavanja tehničkih sustava pa su zastupljene kroz nekoliko radova. Tehnologije održavanja zauzimaju značajno mjesto, pri čemu se može primijetiti naglasak na podmazivanje, zaštitu od korozije te modernizaciju sustava upotrebom novih tehnologija. Također, primjećuje se povećana primjena informacijskih sustava u održavanju.

Možemo najaviti nekoliko vrlo zanimljivih radova iz područja gospodarenja materijalnom imovinom i objektima u kojima se prezentiraju zanimljiva rješenja primijenjena prilikom sanacije oštećenja imovine i objekata.

Obzirom na sve strože zahtjeve za zaštitu okoliša i razvoj novih tehnologija uz korištenje ekoloških goriva za rad motora s unutrašnjim izgaranjem, nužno je prilagoditi i sustave održavanja, na što upozoravaju naši stručnjaci. Važna ekološka tema također je i gospodarenje otpadom, o čemu će također biti riječi na savjetovanju.

Svi prihvaćeni radovi bit će objavljeni u Zborniku radova koji će sudionici dobiti prilikom dolaska na savjetovanje. Službeni jezici izlaganja radova na savjetovanju su hrvatski i engleski.

Treći dan savjetovanja namijenjen je za razmatranja vezana uz izobrazbu i stjecanje minimalnih znanja za EU stručnjake upravljanja održavanjem. Predviđena je interaktivna radionica o provedenom osposobljavanju tijekom veljače i ožujka 2017. godine te razmjena iskustava prvih polaznika osposobljavanja s budućim polaznicima. Nakon radionice, održat će se skupština HDO-a te je predviđen stručni posjet.

Pozivamo sve zainteresirane stručnjake i znanstvenike da nam se predruže u najavljenim aktivnostima. Također, pozivamo izlagače koji žele pripremiti izložbu proizvoda i usluga vezanih uz održavanje, koja će biti organizirana u istom terminu kao i savjetovanje, da nam se jave kako bismo se dogovorili o detaljima te o načinima i mogućnostima drugih oblika suradnje i pomoći u organizaciji ovog tradicionalnog godišnjeg skupa održavatelja.

Za našu bolju suradnju i proširenje kruga prijatelja i aktivnih suradnika iz područja održavanja i gospodarenja imovinom, molimo proslijedite ovaj poziv i naše kontakte Vašim kolegama i prijateljima ili nas obavijestite o potencijalnim novim suradnicima.

 

01-olympia 02-krka 03-refit
Hotel Olympia, Vodice Nacionalni park Krka NCP Brodogradilište Šibenik
 

Organizacijski odbor savjetovanja:

HDO – Hrvatsko društvo održavatelja
Berislavićeva 6, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel.: +385 1 4922 021
fax: +385 1 4922 023
e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

  

 Korisne poveznice