Prijava korisnika
ESUO priručnik

Korice-Front-nova-cijena

ESUO 2020

ESUO 2020 banner 155 2

EuroMaintenance 2022

maintenancenext-nl logo

Društva partneri


Tvrtke partneri

Frontem 155

Podravka


Tinex logo web

Lana-Karlovac


TID-logo

EFNMS AM Survey 2020

EFNMS-Asset-Management-Survey-banner-155

Newsletter

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Siniša Šadek PDF Ispis E-mail

Siniša Šadek je rođen 1977. u Koprivnici. Osnovnu je školu pohađao u Virju, a srednju u Koprivnici. Diplomirao je i doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, gdje radi od diplomiranja 2001. godine. Docent je na Zavodu za visoki napon i energetiku od 2015. godine.

Područja rada i istraživanja su mu analize teških nesreća, termohidraulički izračuni i procjene rizika u sklopu sigurnosnih analiza nuklearnih elektrana. Direktno je uključen u ocjenu sposobnosti i razvoj softvera za potrebe nuklearne industrije u suradnji s američkom Nuklearnom regulatornom komisijom i francuskim Institutom za nuklearnu i radiološku sigurnost. Sudjeluje u međunarodnim projektima razvoja integralnog reaktora I2S-LWR, te reaktora hlađenog rastaljenom soli financiranih od strane američkog Ministarstva energetike.

Za nuklearnu je elektranu Krško bio uključen u izradu desetak sigurnosnih analiza i stručnih ocjena. Sudjelovao je u razvoju matematičkih modela elektrane za programe RELAP5 i MELCOR. U posljednjih šest godina obavlja poslove nadzora remontnih aktivnosti u NE Krško.

Autor je i koautor znanstvenih i stručnih radova iz područja nuklearne energetike objavljenih u stručnim časopisima, te na međunarodnim i domaćim skupovima.

Služi se engleskim i njemačkim jezikom.