Prijava korisnika
ESUO priručnik

Korice-Front-nova-cijena

ESUO 2020

ESUO 2020 banner 155 2

EuroMaintenance 2022

maintenancenext-nl logo

Društva partneri


Tvrtke partneri

Frontem 155

Podravka


Tinex logo web

Lana-Karlovac


TID-logo

EFNMS AM Survey 2020

EFNMS-Asset-Management-Survey-banner-155

Newsletter

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Ivan Pavić PDF Ispis E-mail

Ivan Pavić je trenutno zaposlen kao zavodski suradnik na Zavodu za visoki napon i energetiku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Profesionalni interesi uključuju planiranje i optimizaciju elektroenergetskih mreža te integraciju novih tehnologija (EV, OIE, spremnici energije, fleksibilna potrošnja…) u iste.

Magistrirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2014. godine s temom "Raspodjela opterećenja na agregate u elektroenergetskom sustavu s velikim udjelom obnovljivih izvora energije". Nastavlja obrazovanje na doktorskom studiju Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom mentora prof.dr.sc. Igora Kuzle.

Sudjeluje u radu na projektima financiranim od strane EU pod nazivom "Flex-ChEV – Flexible Electric Vehicle Charging Infrastructure" te "uGRIP – Microgrid Positioning". Također, sudjeluje na projektu financiranom od strane HRZZ pod nazivom "EV BASS- Electric Vehicle Battery Swapping Station" te u bilateralnim međudržavnim projektima s partnerima iz Srbije i Kine. Sudjeluje u izvođenju nastave iz područja tržišta električne energije i održavanja elektroenergetsog sustava (EES) te vodi laboratorijske vježbe iz područja dinamike i regulacije EES-a te općenito elektroenergetike.

Boravio je na dvosemestralnoj specijalizaciji na Beijing Jiaotong Sveučilištu u Pekingu u sklopu projekta poboljšanja suradnje između EU i Kine naziva "IRES-8". Sudjelovao je u izradi više stručnih studija (razvoj distribucijskih mreža, elaborati optimalnog tehničkog rješenja prikjučenja elektrana na mrežu, razvoj tržišta električne energije…) te je član stručnih udruga CIGRE, IEEE i INFORMS.

U udruzi IEEE trenutno obnaša dužnost tajnika odjela za elektroenergetiku hrvatske sekcije. Objavljeno mu je nekoliko konferencijskih stručnih i znanstvenih radova te dva rada u znanstvenim časopisima Q1 kategorije.