Prijava korisnika
ESUO priručnik

Korice-Front-nova-cijena

ESUO 2020

ESUO 2020 banner 155 2

EuroMaintenance 2022

maintenancenext-nl logo

Društva partneri


Tvrtke partneri

Frontem 155

Podravka


Tinex logo web

Lana-Karlovac


TID-logo

EFNMS AM Survey 2020

EFNMS-Asset-Management-Survey-banner-155

Newsletter

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Nedeljko Štefanić PDF Ispis E-mail

ns

Prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić rođen je 17. kolovoza 1958. godine u Osijeku. Diplomirao je 1985. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Radio je u Inženjeringu za proizvodne sisteme tvrtke Rade Končar, u Bratstvu – Tvornici strojeva kao voditelj računalnog centra. Doktorirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, 1997. godine. U zvanje redovitog profesora izabran je 2010 godine.

Voditelj je poslijediplomskog specijalističkog studija smjera Industrijsko inženjerstvo i menadžment na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu. Sa studentima Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Hrvatskoj i u Europi osvojio je više priznanja i nagrada za inovacijsko poduzetništvo.

Radio je u nekoliko poduzeća na problemima informatizacije proizvodnje i unapređenju poslovanja te kao konzultant za Strateški i operativni menadžment. Između ostaloga voditelj je projekta stvaranja prometnih klastera za Grad Zagreb, Zagrebačku županiju i Krapinsko-zagorsku županiju.

Stručno se usavršavao u Toyota Motor Company u Japanu 2005. godine. U srpnju 2008. godine znanstveno se usavršavao na Massachusetts Institute of Technology iz područja Lean menadžmenta. Suosnivač je i predsjednik Lean menadžment inicijative od 2009. godine.

Tijekom znanstvene i stručne djelatnosti ostvario je niz poslovnih uspjeha na projektima unapređenja poslovanja proizvodnih i poslovnih sustava kroz primjenu metoda i alata industrijskog inženjerstva poput lean proizvodnje, zelene proizvodnje, Industrije 4.0, Kaizena. Vodio je tridesetak seminara iz područja unapređenja poslovnih i proizvodnih procesa primjenom suvremenih proizvodnih metoda i metodologija. Na njegovim seminarima nazočilo je oko 10 tisuća stručnjaka iz petstotinjak hrvatskih poduzeća. Od 2013. član je LAI EDNETA, svjetske mreže znanstvenih ustanova i poduzeća pri Massachusetts Institute of Technology iz Bostona za područje Lean menadžmenta.

Od 2014. redoviti je član Europske akademije industrijskog menadžmenta, AIM.

Začetnik je uvođenja Lean menadžmenta u hrvatska proizvodna i uslužna poduzeća. Od 2015 radi na području razvoja i uvođenja Industrije 4.0 u proizvodna i uslužna poduzeća Republike Hrvatske. Od srpnja 2016. voditelj je radne skupine za digitalizaciju industrije Republike Hrvatske. U rujnu 2016. u Brusselu predstavio je Nacionalnu platformu Republike Hrvatske za digitalizaciju industrije. Od rujna 2016. član je Radne skupine za jačanje konkurentnosti Europske industrije u digitalnim tehnologijama i platformama koju je osnovala Europska komisija.

Nositelj je programa izobrazbe za Europskog stručnjaka upravljanja održavanjem.

Govori engleski, njemački i španjolski jezik.