Prijava korisnika
ESUO priručnik

Korice-Front-nova-cijena

ESUO 2020

ESUO 2020 banner 155 2

EuroMaintenance 2022

maintenancenext-nl logo

Društva partneri


Tvrtke partneri

Frontem 155

Podravka


Tinex logo web

Lana-Karlovac


TID-logo

EFNMS AM Survey 2020

EFNMS-Asset-Management-Survey-banner-155

Newsletter

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Šandor Ileš PDF Ispis E-mail

Šandor Ileš rođen je 1985. godine u Osijeku. Diplomirao je i doktorirao u polju elektrotehnike na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) 2009. odnosno 2015. godine.

Od 2009. godine je zaposlen na FER-u na Zavodu za elektrostrojarstvo i automatizaciju.

Aktivno je sudjelovao na znanstvenim projektima "Upravljanje složenim elektromehaničkim sustavima za manipulacije u transportu" Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kao i projektu "ACROSS – znanstveni centar izvrsnosti za napredne i kooperativne sustave", EU FP7 projekt u sklopu kojega je u 2014. godini bio gostujući istraživač na ustanovi Technische Universiteit Eindhoven u Eindhovenu, Nizozemska.

Od 2014. godine aktivno sudjeluje kao istraživač na znanstvenim projektima Hrvatske zaklade za znanost Napredni elektromotorni pogoni za primjene u vuči (Advanced Electric Drives for Traction Applications) i Razvoj naprednih energetski učinkovitih struktura upravljanja generatorom s permanentnim magnetima bez mjernog člana brzine vrtnje (Development of Advanced Sensorless Control of Permanent Magnet Generator for Improving Energy Efficiency).

Njegovo područje stručnog i znanstvenog rada je optimalno upravljanje linearnim parametarski promjenjivim sustavima te modelsko prediktivno upravljanje.

Objavio je 3 rada u časopisima i 15 radova u zbornicima skupova s domaćom i međunarodnom recenzijom.

Uz znanstveni rad, sudjelovao je i na stručnim projektima od kojeg valja istaknuti Projekt nadogradnje sustava ventilacije generatora HE Dubrava i HE Čakovec, 2011. Od 2013. godine u suradnji s tvrtkom Siemens Hrvatska d.d. predavač je na seminarima SINAMICS G 110/120 Service and Commissioning i SINAMICS S 110/120 Service and Commissioning.

Uz znanstveni i stručni rad, sudjeluje u nastavi na nekoliko dodiplomskih i diplomskih predmeta.