Prijava korisnika
Društva partneri


Tvrtke partneri

ina

Podravka


Tinex logo web

Lana-Karlovac


TID-logo


Logo-Plattner-crop

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Održavanje 2019 PDF Ispis E-mail

 

HDO 100  

u suradnji sa 

EFNMS dark 90-80    HIS-2011-CMYK 90-50    daaam 90-80

organizira i poziva Vas na

 

25. međunarodno savjetovanje Mediterana


ODRŽAVANJE 2019


MeditMaint 2019

 

22. – 24. svibnja 2019.

Dubrovnik, Hotel Croatia Cavtat

  

Poštovani prijatelji, stručnjaci održavanja i gospodarenja imovinom,

Programski i organizacijski odbor Savjetovanja poziva Vas na 25. međunarodno savjetovanje i izložbu MeditMaint 2019 – Održavanje 2019. Ovogodišnje savjetovanje i izložba održat će se pod naslovom Maintenance is Development kako bi po prvi puta posebno naglasili važnost održavanja u razvoju gospodarenja imovinom ključnom u poslovanju svake organizacije. I ove godine očekujemo uključenost zemalja Mediterana, te više od 200 sudionika, renomirane pozivne predavače iz cijeloga svijeta, Europe, US-a i s Mediterana što bi posebno trebalo zaokupljati pažnju liderima i menadžerima održavanja kao i profesionalcima i ekspertima gospodarenja imovinom.

Savjetovanje se bavi najvećim i najvažnijim infrastrukturnim, cestovnim projektom u Hrvatskoj izgradnjom Pelješkog mosta i izazovima budućeg održavanja tijekom eksploatacije u njegovom životnom vijeku. Urušavanje mosta Morandi u Italiji potaknula je sve u Europi, pa tako i u Hrvatskoj na dodatne analize i procjenu dostatnosti odgovarajućih strategija održavanja. Na tragu toga je i EFNMS radionica o vizualizaciji gospodarenja fizičkom imovinom.


CILJ SAVJETOVANJA

Cilj savjetovanja je istaknuti važnost održavanja i gospodarenja imovinom putem razmjene znanja i iskustva inženjera, stručnjaka, znanstvenika, proizvođača i osoblja održavanja opreme. Želja nam je da okupljanje i komunikacija stručnjaka i znanstvenika s područja održavanja te izložbe i prezentacije proizvođača opreme potaknu nove i korisne teme u stručnom i istraživačkom radu vezanom uz djelatnost održavanja i inženjerstva u širem smislu. Izbor mjesta održavanja ovogodišnjega savjetovanja vezano je uz namjeru okupljanja stručnjaka održavanja i gospodarenja imovinom iz zemalja Mediterana s tri kontinenta. Eminentni predavači iz Hrvatske, Europe i svijeta garancija su zanimljivosti sadržaja savjetovanja iz različitih područja gospodarstva energetike, građevinarstva, naftne industrije, farmaceutske i prehrambene industrije.


SADRŽAJ SAVJETOVANJA


PRVI DAN SAVJETOVANJA
 savjetovanja predviđen je za radionicu EFNMS EAMC na engleskom jeziku:

 • Kari Komonen, Janez Tomažin: 
  EFNMS Workshop : Physical Asset Management in front of fast changing business environment and new technological horizons
  EFNMS radionica: Upravljanje fizičkom imovinom u uvjetima brzih promjena poslovnog okruženja i tehnoloških spoznaja


DRUGI DAN SAVJETOVANJA
 predviđen je za izlaganje radova po temama koje su tradicionalno prisutne na savjetovanju. Svaka tematska cjelina savjetovanja započinje s predavanjima pozvanih predavača.

Na temelju pristiglih sažetaka može se zaključiti da teme iz područja upravljanja kvalitetom u održavanju kao i uvođenje novih modernih tehnologija održavanja najviše zaokupljaju stručnjake i znanstvenike. Također, primjećuje se povećana primjena pametnih informacijskih (smart) sustava u održavanju kao i održavanja električnih sustava i instalacija.

Možemo najaviti nekoliko vrlo zanimljivih radova iz područja održavanja građevina, gospodarenja građevinama u slučaju katastrofe, primjer urušavanja mosta Morandi, kao i analize rizika i odlučivanja kod održavanja infrastrukturnih građevina i mostova u RH osobito na primjeru budućeg Pelješkog mosta. Predavanja pozivnih predavača su:

 • Željko Uhlir: Izazovi u održavanju infrastrukture s naglaskom na mostove u gradovima u republici Hrvatskoj
 • Marjan Pipenbaher: Najveći izazov stručnjacima održavanja na Pelješkom mostu
 • Franco Santini: Maintenance Management for plants and Infrastructures Integrity

S obzirom na sve strože zahtjeve za zaštitu okoliša i razvoj novih tehnologija uz korištenje ekoloških goriva za rad motora s unutrašnjim izgaranjem, nužno je prilagoditi i sustave održavanja, na što upozoravaju naši stručnjaci. Važna ekološka tema također je i gospodarenje otpadom, o čemu će također biti riječi na savjetovanju.

Svi prihvaćeni radovi bit će objavljeni u Zborniku radova i Knjizi sažetaka koji će sudionici dobiti prilikom dolaska na savjetovanje. Službeni jezici izlaganja radova na savjetovanju su hrvatski i engleski.


TREĆI DAN SAVJETOVANJA
 predviđen je za predavanje Maje Nodari iz Društva prijatelja dubrovačke starine i konzervatorskog zavoda, vezano uz održavanje zidina starog grada Dubrovnika.

Nakon zaključnih razmatranja i diskusije predviđen je posjet starom dijelu Dubrovnika obilaskom zidina. Nakon obilaska zidina slijedi finale savjetovanja u palači Sponza uz piće i snacks i gradonačelnika Dubrovnika Matu Frankovića.


Pozivamo sve zainteresirane stručnjake i znanstvenike da nam se pridruže u najavljenim aktivnostima. Također, pozivamo izlagače koji žele pripremiti izložbu proizvoda i usluga vezanih uz održavanje, koja će biti organizirana u istom terminu kao i savjetovanje, da nam se jave kako bismo se dogovorili o detaljima te o načinima i mogućnostima drugih oblika suradnje i pomoći u organizaciji ovog tradicionalnog godišnjeg skupa stručnjaka održavanja

Za našu bolju suradnju i proširenje kruga prijatelja i aktivnih suradnika iz područja održavanja i gospodarenja imovinom, molimo proslijedite ovaj poziv i naše kontakte Vašim kolegama i prijateljima ili nas obavijestite o potencijalnim novim suradnicima.


SLUŽBENI JEZICI SAVJETOVANJA

Službeni jezici savjetovanja su hrvatski i engleski jezik. 


VAŽNI DATUMI

15/03/2019   Dostava prijava, naslova i sažetka

20/03/2019   Obavijest o prihvaćanju prijava

05/04/2019   Dostava cijelog rada

15/04/2019   Obavijest o prihvaćanju cijelog rada

15/04/2019   Prijava izlagača

30/04/2019   Rezervacija smještaja po povlaštenoj cijeni


PREFERENCIJALNE TEME

 • Tehnologije održavanja
 • Nadzor i dijagnostika
 • Pouzdanost, raspoloživost i pogodnost za održavanje
 • Upravljanje i organizacija održavanja
 • Gospodarenje materijalnom imovinom i objektima
 • Kvaliteta i norme u održavanju
 • Informacijski sustavi u održavanju
 • Izobrazba u održavanju i podrška procesima održavanja
 • Ekologija, sigurnost, etika i održavanje
 • Elektrotehnika, elektroprivreda i održavanje
 • Studentski radovi

 
PARTNERI SAVJETOVANJA

 • Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja
 • Grad Dubrovnik
 • FSB – Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb
 • FER – Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb
 • FESB – Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu
 • Hrvatski mjeriteljski institut
 • JANAF d.d., Zagreb
 • HEP – Hrvatska elektroprivreda, Zagreb
 • INA Maziva d.o.o., Zagreb
 • Turbomehanika d.o.o., Kutina
 • Podravka d.d., Koprivnica
 • Pliva d.o.o., Zagreb
 • Lana karlovačka tiskara d.d., Karlovac
 • CEMEX Hrvatska d.d., Kaštel Sućurac
 • Adria Grupa d.o.o., Zagreb

 
ORGANIZATOR

HDO – Hrvatsko društvo održavatelja
Berislavićeva 6, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel.: +385 1 4922 021
e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  
url: www.hdo.hr
Maria Magdalena Bačić, tajnica HDO, +385 1 4922 021
Davor Dokmanić, asistent savjetovanja, +385 355 484
Krešimir Brandt, PR, PRESS, Marketing, +385 91 6300 480
Drago Frković, predsjednik Organizacijskog odbora, +385 98 477 217


SMJEŠTAJ

Svaki sudionik treba osobno rezervirati hotelski smještaj prijavom uz korištenje koda HDO2019 na stranici www.alh.hr čime će sudionici savjetovanja ostvariti povlaštene cijene smještaja do 30. travnja 2019.


Korisne poveznice

 

 sponzori.za.web