Prijava korisnika
ESUO priručnik

Korice-Front-nova-cijena

ESUO 2020

ESUO 2020 banner 155 2

EuroMaintenance 2022

maintenancenext-nl logo

Društva partneri


Tvrtke partneri

Frontem 155

Podravka


Tinex logo web

Lana-Karlovac


TID-logo

EFNMS AM Survey 2020

EFNMS-Asset-Management-Survey-banner-155

Newsletter

Pretraži Hdo.hr

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Održana 74. sjednica Upravnog odbora HDO-a PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Brandt   
Srijeda, 22 Studeni 2017 08:40

U prostorijama HDO-a u zgradi HIS-a u Zagrebu je 7. studenoga 2017. održana 74. sjednica Upravnog odbora Hrvatskog društva održavatelja (HDO). Uz nazočan kvorum članova UO-a, raspravljalo se o projektima udruge i o tekućoj problematici poslovanja. U središtu rasprave bila je organizacija nove izobrazbe za certifikaciju ESUO kao i godišnjega stručnog skupa Održavanje 2018.

Predsjednik HDO-a informirao je članove UO-a o pripremama za drugu generaciju Edukacije stručnjaka upravljanja održavanjem (ESUO). Temeljem iskustva prošle, vrlo uspješne edukacije i certifikacije, mijenjaju se termini predavanja. Druga po redu edukacija u organizaciji HDO-a počet će 1. veljače 2018. godine, dok će se certifikacijski ispit održati tijekom travnja. Nastava će se održavati tri puta tjedno četvrtkom i petkom od 14,00 do 19,00 sati te subotom od 9,00 do 17,00. Cijena edukacije bit će 22.500 kuna + PDV.

U međuvremenu krenule su i predbilježbe za izobrazbu i certifikaciju, a kako je napomenuo član UO Damir Škrinjar u tijeku su razgovori s Agencijom za strukovno obrazovanje odraslih koja će do početka prosinca HDO-u dostaviti potrebne materijale i formulare koje će trebati popuniti. Cilj je da se certifikacija upisuje kao stručna kvalifikacija u e – radnu knjižicu.

Predsjednik HDO-a informirao je članove UO i o pripremama za savjetovanje Održavanje 2018. Upravni odbor se jednoglasno složio da će uz Vodice alternativna lokacija za savjetovanje biti Split. Dosadašnja predsjednica Programskog odbora Savjetovanja, Anita Domitrović, postat će član Programskog odbora za Održavanje 2018, a da ulogu predsjednice preuzet će dr. Marija Šiško Kuliš koja će biti imenovana i urednicom Zbornika radova.

Na sjednici je bilo govora i o dobrim rezultatima zadnjega seminara Digitalna industrija održanoga 20. listopada 2017 . u Hotelu Esplanade Zagreb i seminaru u pripremi Javna nabava, koji će se održati u utorak 28. studenoga u istome hotelu. Sudionici će dobiti na poklon priručnik HDO-a Održavanje i gospodarenje imovinom.

Priprema se i plan rada Akademije održavanja HDO-a, ogranka udruge koji bi trebao u budućnosti organizirati i provoditi sve edukacije i izobrazbe. U tijeku su razgovori s mogućim voditeljima Akademije. Predstavljen je i plan izdavanja knjige dipl. ing. Maria Cikojevića Strategija održavanja industrijskih postrojenja primjenom RCM tehnologije.

HDO će se aktivno uključiti u kandidiranje mladih stručnjaka za nagrade Salvetti Foundation. Cilj fondacije je pomoći mladim i perspektivnim stručnjacima održavanja u početku ranog razvoja njihovih znanstvenih i radnih karijera.