Prijava korisnika
Društva partneri


Tvrtke partneri

INAmaziva150v

turbomehanika

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Darko Virovac PDF Ispis E-mail

Darko Virovac rođen je 27.01.1957. u Noskovcima, općina Čađavica, Republika Hrvatska.

Sveučilišni dodiplomski studij završio na Fakultetu prometnih znanosti (aeroprometni smjer) Sveučilišta u Zagrebu 2002. te je stekao zvanje diplomiranog inženjera prometa. Poslijediplomski znanstveni studij Tehničko-tehnološki sustavi u prometu i transportu završio na Fakultetu prometnih znanosti 2010. godine te je stekao zvanje magistra znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja tehnologija prometa i transporta, znanstvene grane zračni promet. Završio doktorski studij na Fakultetu prometnih znanosti 24.01.2018.

Položio je posebna ovlaštenja za održavanje zrakoplova tipa Boeing B727 i tip B737, za zrakoplove tipa McDonnell Douglas DC-9 i tip DC-10, za zrakoplove tipa Bombardier DHC-Q400, za zrakoplove tipa Avions de Transport Regional ATR-42 i za zrakoplove tipa Airbus A320f.

Na poslovima održavanja civilnih zrakoplova radi od 1978 godine. Tijekom dosadašnjeg radnog vijeka stekao je jedanaest godina radnog iskustva na radioničkim radovima i radovima linijskog održavanja zrakoplova, šestnaest godina radnog iskustva u vođenju i organizaciji baznog održavanja zrakoplova, i šest godina na mjestu direktora održavanja zrakoplova i škole za naobrazbu tehničara za dozvolu za rad na zrakoplovima. Na Veleučilištu Velika Gorica izabran je u zvanje viši predavač na predmetima Sustavi i oprema zrakoplova-II i Održavanje zrakoplova-I. Predsjednik je Sektorskog vijeća XVII Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (Zrakoplovstvo, raketna i svemirska tehnika) pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.