Prijava korisnika
ESUO priručnik

Korice-Front-nova-cijena

ESUO 2020

ESUO 2020 banner 155 2

EuroMaintenance 2022

maintenancenext-nl logo

Društva partneri


Tvrtke partneri

Frontem 155

Podravka


Tinex logo web

Lana-Karlovac


TID-logo

EFNMS AM Survey 2020

EFNMS-Asset-Management-Survey-banner-155

Newsletter

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
Počinju predbilježbe za izobrazbu i certifikaciju ESUO PDF Ispis E-mail
Autor HDO   
Nedjelja, 05 Studeni 2017 11:00

Počinju predbilježbe za izobrazbu i certifikaciju druge generacije inženjera i menadžera za Europskog stručnjaka upravljanja održavanjem. Druga po redu edukacija u organizaciji HDO-a počet će 8. veljače 2018. godine, dok će se certifikacijski ispit održati tijekom travnja 2018.

Europski certifikat stručnjaka upravljanja održavanjem najprestižniji je svjetski certifikat na području održavanja i danas ga posjeduje velik broj stručnjaka iz cijeloga svijeta! Puno je to puta isticano u privredi ali i na sjednicama odbora i skupštine EFNMS-a koji kontinuirano naglašavaju potrebu stalne, cjeloživotne edukacije, ali i certifikacije vještina i znanja na svim razinama održavanja tehničkih sustava. Samo u Norveškoj, primjerice, do sada je certificirano više od 150 inženjera i menadžera, a izobrazba se provodi i za održavatelje tehničkih struka sa srednjom i višom stručnom spremom.

Kao što je poznato, ove je godine u Hrvatskoj izobrazbu vrlo uspješno pohađala grupa inženjera tehničkih znanosti i menadžera održavanja, kojima su diplome s certifikatom svečano dodijeljene na zajedničkoj promociji HDO-a i EFNMS-a na godišnjem Savjetovanju koje je sredinom svibnja, također u organizaciji Hrvatskoga društva održavatelja, održano u Vodicama.

Kako do certifikata EFNMS-a

Sljedeća generacija polaznika u 2018. godini imat će priliku pohađati nastavu u nešto izmijenjenim uvjetima, koristeći pozitivna iskustva iz 2017. godine. Nastavni program obuhvaća 150 sati predavanja i vježbi tijekom sedam tjedana u dva kalendarska mjeseca.

Nastava će se održavati tri puta tjedno četvrtkom i petkom od 14,00 do 19,00 sati i subotom od 9,00 do 17,00. Tako izlazimo u susret velikoj većini polaznika kako bi uravnotežili svoje poslovne i osobne aktivnosti s edukacijom. Predavanja će se održavati u Zagrebu s početkom 8. veljače, 2018.godine.

Racionalizacijom tehničkih stavki (prostor, vrijeme) postignute su određene uštede, pa će i druga grupa polaznika program pohađati po umanjenoj cijeni od prvobitno najavljene i ona će iznositi 22.500 kuna + PDV.

U cijenu su uključeni temeljni priručnik Održavanje i gospodarenje imovinom s cjelokupnim katalogom znanja potrebnim za certifikaciju, tiskane podloge i prezentacije za praćenje predavanja i vježbi, osvježenje u pauzama.

Kandidati za polaganje ispita koji su redovito pohađali nastavu imaju prednost kod prijave i pristupu polaganju ispita, a certifikat ESUO stječu oni kandidati koji ispunjavaju sljedeće uvjete: 5 godina radnog iskustva na području održavanja uključujući 2 godine radnog iskustva na poziciji upravljanja procesima održavanja od čega 1 godina tog iskustva treba biti u posljednjih 18 mjeseci. Ako to ne žele, kandidati koji pohađaju nastavu ne moraju pristupiti certifikacijskom ispitu. U tome slučaju dobivaju Uvjerenje o provedenom nastavnom programu ESUO.

Cijena certifikacijskog ispita je 4.500 kuna + PDV. Cijena tiskanog certifikata određena je EFNMS-ovim pravilima. Cjelovita informacija dostupna je na internetskim stranicama Hrvatskog društva održavatelja www.hdo.hr .

U svrhu što kvalitetnijeg praćenja nastavnoga programa broj je polaznika ograničen. Prijave za pohađanje nastavnog programa dostupne su na stranici www.hdo.hr.

Organizator edukacije i certifikacije u Hrvatsko je HDO, Hrvatsko društvo održavatelja, a nositelj programa je sveučilišni profesor dr. sc. Nedeljko Štefanić. U realizaciji programa sudjeluje desetak vrhunskih stručnjaka iz područja strojarstva, elektrotehnike, managementa, građevinarstva, ekonomije – ukratko svih struka koje objedinjuju multidisciplinarnu svakodnevicu održavatelja. Za sve one menadžere, inženjere i druge djelatnike u području održavanja, kojima certifikacija EFNMS–a postaje važna i neophodna legitimacija, HDO je pripremio nastavni program kroz koji možete upoznati sadržaj potrebnih dodatnih znanja, ispitni program, te na kojem ćete steći cjelovita znanja neophodna za izlazak na ispit i dobivanje certifikata Europski stručnjak upravljanja održavanjem.

Predaju vrhunski stručnjaci

Temeljem programa EFNMS-a hrvatski su stručnjaci pod okriljem HDO-a za sudionike seminara pripremili i temeljan udžbenik koji donosi presjek svih današnjih znanja kojima mora vladati stručnjak održavanja. Upotpunjen suvremenom metodikom, grafikonima i primjerima tijeka rada (workflow) udžbenik je, zapravo, priručnik koji će se i nakon seminara i položenoga certifikacijskog ispita svaki stručnjak rado imati pri ruci. Cjelokupno gradivo za ovaj program podijeljeno je u sljedećem omjeru po nositeljima predmeta:

  1. Upravljanje i organizacija, Nedeljko Štefanić, 53 sata
  2. Pouzdanost i raspoloživost proizvodnih postrojenja, Igor Kuzle, 31 sat
  3. Informacijski sustavi u održavanju, Luka Gauta, 32 sata
  4. Metode i način održavanja, Ivo Čala / Darko Virovac, 24 sata
  5. Engleski jezik – pojmovi održavanja, Brankica Bošnjak-Terzić, 10 sati

Predavači su redom profesori s fakulteta Strojarstva i brodogradnje, Elektrotehnike i računarstva, te najeminentniji stručnjaci s područja menadžmenta održavanja Nedeljko Štefanić, Ivo Čala, Igor Kuzle, Siniša Šadek, Ivan Pavić, Darko Virovac, Luka Gauta, Brankica Bošnjak-Terzić, Tomislav Turk, Damir Škrinjar, Vedran Mudronja, Ana Herman  i dr.

No, zašto je danas u svijetu važna EFNMS-ova certifikacija? Za pojedince je važna za strukturiranje neophodnih kompetencija na području održavanja, boljega statusa unutar tvrtke kao i zbog bolje pozicije na tržištu rada europskih zemalja. Štoviše, na europskome tržištu danas ESUO certifikacija postaje "conditio sine qua non", a certifikat ima i globalan značaj. Za tvrtke je certifikacija neovisna provjera kompetencija zaposlenika, ali i konkurentska prednost u slučaju prodaje usluga održavanja na tržištu. Posljednjih godina tvrtke specijalizirane za održavanje na globalnom su tržištu svoj certificirani kadar počele isticati kao komparativnu prednosti, jer su certificirana znanja usklađena s potrebama prakse i jamče da će se održavanje u praksi provoditi na sustavan i prepoznatljiv način prema standardima EFNMS–a.

 

U prilogu:


Na vaše upite rado ćemo odgovoriti mailom (adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) ili putem telefona (01 / 4922 021)